Challenge

REVIT_Introduction to REVIT_Week 1

QUESTION 1:

AIM : To create a new project like Architectural template.

PROCEDURE:

Step 1: Click on FILE MENU which is at the top left corner.

Step 2: Click on NEW option.

Step 3: Click on ARCHITECTURE TEMPLATE.

RESULT: The new project is created and is name as “SHAFAQAT QUESTION 1”.

QUESTION 2:

AIM : To save a new project file, and close and open using icons from file toolbar.

PROCEDURE:

Step 1: Click On FILE DROPDOWN TOOLBAR And Select NEW Option

Step 2: Select PROJECT(TO CREATE A NEW REVIT PROJECT)

STEP 3: SAVE The Project With It Appropriately (Here Named As PROJECT 1 SHAFAQAT)

STEP 4: GOTO FILE TOOLBAR And Select OPEN option (OPENS A REVIT PROJECT)

STEP 5 : OPEN YOUR CREATED PROJECT BY SELECTING IT (HERE WE OPEN THE PROJECT NAMED “PROJECT 1 SHAFAQAT”)

QUESTION 3:

SOLUTION:

  • STEP 1: Select ARCHITECTURE TOOLBAR
  • STEP 2:Select WALL ICON
  • STEP 3: Select WALL ARCHITECTURAL

  • STEP 4: CREATE A RECTANGULAR LAYOUT OF SIZE 40’X35’.

QUESTION 4:

SOLUTION:

  • STEP 1: GO TO ANNOTATE TOOLBAR
  • STEP 2: Select ALIGNED OPTION
  • STEP 3: ADD DIMENSIONS OF BOTH SIDES OF THE SIDES OF THE RECTANGULAR LAYOUT i.e; 40’X35’.

QUESTION 5:

SOLUTION:

  • STEP 1: GO TO MODIFY| WALLS
  • STEP 2: Select TYPE PROPERTIES
  • STEP 3: SELECT CURTAIN WALL/ BASIC WALL/ STACKED WALL AS PER REQUIREMENT.

QUESTION 6:

SOLUTION :

  • STEP 1: Select The VIEW TOOLBAR
  • STEP 2: Select 3D VIEW.

  • STEP 3: SAVE THE 3D VIEW FILE (I SAVED IT AS SHAFAQAT QUESTION 3D)

QUESTION 7:

SOLUTION:

  • STEP 1: Select VIEW TOOLBAR
  • STEP 2: Select USER INTERFACE DROPDOWN
  • STEP 3: Select VIEW CUBE FEATURE and ENABLE it.
  • STEP 4: Select the DESIRED VIEW ( ORBIT/PAN) of the layout.

QUESTION 8:

SOLUTION:

STEP 1: SELECT THE VISUAL STYLE OPTION GIVEN BELOW

STEP 2: SELECT SHADED OPTION

STEP 3: SELECT REALISTIC OPTION

QUESTION 9:

SOLUTION:

AIM: TO TURN THE SUNLIGHT ON AND OFF AND TO VIEW THE SHADINGS IN THE LAYOUT

PROCEDURE:

STEP 1:on the VIEW CONTROL BAR, click SUN PATH ON.

STEP 2:now go to VIEW CONTROL BAR and select SHADOWS ON Option

Step 3: Shadows turned ON.

QUESTION 10:

SOLUTION:

AIM: To use the manage toolbar to enter project settings, project name and project issue date.

PROCEDURE:

Step 1: go to MANAGE toolbar

Step 2: select PROJECT INFORMATION option

Step 3: Edit the required details

Question 11: What is Analyze tool bar used in Revit? How it is beneficial for design and modelling.

SOL:

  • Analyze toolbar is used to join/combine various types of loads in structure, load comb, etc.
  • It is used for different load bar analysis.
  • It is beneficial in way, that it helps detect the load failures or mishandlings.

Question 12: What are the links that Revit supports to be linked to the model?

Ans: It supports the below links:-

  • Link Revit,
  • Link IFC,
  • Link Topography, and
  • Link CAD.

Question 13: why do you need Collaborate tab in Revit? How it supports modelling and its efficiency?

Ans:

  • The collaborate tab in Revit enables the collaboration which helps to allow the team members to work on a same model simultaneously.
  • Multi user interaction helps provide efficiency to the building or project environment.
  • Helps save time.
Your portfolio, next

Ship work like this
in your own course.

Talk to a career counsellor

Free 20-minute call. We'll map the right course to where you want to work.

By submitting you agree to our Terms and Privacy Policy.

Talk to a career counsellor

Free 20-minute call. We'll map the right course to where you want to work.

By submitting you agree to our Terms and Privacy Policy.