Project 1
1) Based on the project saved from Week 3, proceed from First Floor Level .Model a Ceiling from architecture tab above the walls at first floor level
1st ans)
Aim:-To model a ceiling from architecture tab above the walls at first floor level
Tools used:-
Architecture tab
Ceiling
Pick lines
Property browser
Procedure:-
Step 1:-Open ceiling from architecture tab

Step 2:-Now select sketch ceiling and select the option pick line

Step 3:-Now select the boundary lines and select tick option

Step 4:-Now ceiling can be seen iin the 3d view

Result:-The ceiling has been placed
2) Model a roof above the ceiling by selecting the footprints of ceiling. Using the adjustment tool bars appearing on screen adjust the roof slope to 10 degrees
2ns ans)
Aim:-To model a roof above ceiling by selecting the foorprints of ceiling
Tools used:-
Architecture tab
Roof
Pick lines
Property browser
Proof:-
Step 1:-From Architectuire tab select roof option

Step 2:-Now select pick lines from draw

Step 3:Now select the boundaries

Step 4:-Now you can see roof in 3d view

Step 5:-Now from propertie browser change slope to 10 degrees

Result:-Roof with 10 degrees is made
3) Using the file saved from week 2 to 4, create plan views for ground floor level and first floor level including all the walls , floors and components. Separate them to
architecture and structural plans
3rd ans)
Aim:-To create plan view for ground floor and first floor
Tools used:-
view
plan view
Procedure:-
Step 1:-Open plan view from view tab

Step 2:-Now select the desired floor

Step 3:-Now open the plan view from properties browser

Step 4:-Similarly do the plan view for the first floor

Result:-Plan view for ground floor and first floor have been made
4) Using annotate tool bar add dimensions to all the walls and floors with reference to the longitudinal and transverse grids created in the project file
- The architecture plan dimensions include details on where the components are placed within the buildings with relation to grids. Overall dimensions are sufficient for architecture plans
- The Structure plan dimensions must include details on position of all the walls and interior walls with reference to grids. Locate all the framing components of the building with reference to a fixed point using Structural plans
4th ans)
Aim:-To add dimensions of the wall , column and other components with reference to the grids.
Tools used:-
Grids
Procedure:-
Step 1:-Open grids from architecture tab

Step 2:-Now start adding grids vertically from right to left

Step 3:-Now add the grids from top to bottom

Step 4:-Now select annotate tab and open align

Step 5:-Now add annotations for all the grids like this

Result:-We have added the grids successfully
5) Create a sheet template from the view tab and adjust the parameters on the sheet to add appropriate views
5th ans)
Aim:-To create a sheet template from view tab
Tools used:-
view
sheet
load items
Procedure:-
Step 1:-Select the sheets option from view tab and open it
Step 2:-Now from view tab select the plan view option the select floor plan

Step 3:-Now select the desired floor

Step 4:-As we have already created the sheet , select edit family

Step 5:-Now change the parameters directly or from property browser

Step 6:-Now with the help of view tab add the already designed floor plan to the sheet

Result:-The desired parameters have been adjusted on the sheets
6) Using the elevation tab create the elevation views, looking at your building from East, North, South and West
6th ans)
Aim:-To create elevation view in all directions
Tools used:-
Elevation
Procedure:-
Step 1:-Open elevation from view tab

Step 2:-Now place the elevations in all four direction

Step 3:-Now you can watch the elevation views in all four directions
178-181

Result:-The elevation views have been created
7) Produce section cut through each room either cutting across longitudinally or in a transverse direction
7th ans)
Aim:-To create a section cut
Tools used:-
section
Procedure:-
Step 1:-Open section from view tab

Step 2:-Now cut the floor plan vertically and select section 1 from property browser

Step 3:-Now you can view the section view

Result:-The required section view is seen
8) Classify the views , Plan Views, Section Views and Elevation views to either Design or Documentation category using Properties browser
8th ans)
Aim:-To classify the plan view , section view and elevation views for design or documentary category
Tools used:-
View
sheet
load items
Procedure:-
Step 1:-From project browser right click views and select browser organization

Step 2:-Select new from the pop up

Step 3:-Now create a new browser with the desried name(named it design and documentary)

Step 4:-Now in properties browser you can see design and documentation

Step 4:-Now you can see the desired views in the project browser

Result:-classified the views for design or documentary category
9) Using the sheet template produced create multiple sheets as follows
- A 101 – Ground Floor Architecture Plan
- A 102- First Floor Architecture Plan
- A 103- Roof Plan
- S 101- Ground Floor Structural Plan
- S 102 – First Floor Structural Plan
- S 103- Roof Framing Plan
- A-201 – North South Elevations
- A-202- East West Elevations
Add additional sheets based on the sections created in your revit file
9TH ANS)
Aim:-To create the views according to the following drawing list
Tools used:-
view
sheet
Procedure:-
step 1:-Select sheets from view tab and the sheet will open

Step 2:-Now select plan view from view tab

Step 3:-Now using the view tab which is below the sheets , we can paste the desired views.(continue the process)







Result:-Created the views according to the following drawing sheet
10) Create a camera specific view or a 3D view in each room ( living, dining, bed room ) . Based on the views create new shet of sheets starting A-501 (you can add as many sheets after , 502, 503.. n)to place the 3D view images.Produce the sheets as a part of project drafting.
10TH ANS)
Aim:-To create 3D view of different rooms in the sheet
Tools used:-
view
sheet
camera
Procedure:-
Step 1:-Use camera option from 3D option from view tab and place it in desired locations and also add sheets

Step 2:-Now as before question we can use view option and place the desired 3D views


Result:- We have got the desired 3D views