Challenge

Introduction to REVIT concepts

Aim & Introduction:- introduction to REVIT software

Procedure:- Draftiing and design using revit

Q1) From the file menu, create a new project (Structural / Architectural / Construction template ) and name the project appropriately

Ans:-

Step I :- double click on REVIT software.

Step II :- click on new model and select sutable template heare i will use Architectural template and select new project.

Step III :- new project file has been open

Step IV :- click on file and select save option

Step V :- give name of project and select destination folder where we want to save project after that press save project.

2) Save the new project file. Close and open using icons from file toolbar

Ans:-

Step I :- click on file and select save option

Step II :- give name of project and select destination folder where we want to save project after that press save project.

Step III :- click on file and select close option.

Step IV:- double click on REVIT software.

Step V :- select open and chose your destination folder where your file save.

step VI:- doble click on selcted file. your project will be open.

3) From the architecture/ structure toolbar familiarize with options to draw a wall. Create a rectangular layout of walls of about 40’-0” X 35’-0”

Ans:-In this Question we need to create architecture/ structure template and create rectangular layout of walls of about 40’-0” X 35’-0”

Step I:- double click on REVIT software.

Step II :- select open and chose MY destination folder where my project file saved.

step III:- doble click on selcted file. my project has been open.

step IV:- click on architecture tab heare we seen wall option click on wall option

step V:-under the wall option i will selct line command to draw wall

step VI:- Create a rectangular layout of walls of about 40’-0” X 35’-0” using wall option under the architecture tab

4) From the Annotate toolbar use the aligned option to add dimensions to the layout

Ans:- here we use already create project in Q3 to add dimensions to the layout

Step I:-open rectangular layout of walls

step II :- click Annotate Tab here we will give three dimension linear, Aligned, Angular

step III :- we can chose any one from linear, Aligned, heare i will chose linear dimension

5) Use the properties browser to switch to different wall types.

Ans:- in this question we need switch to different wall types using properties browser. here we use already create project in Q3

Step I:- click on any wall

step II:- at property browser we will give various wall type

step III:- we can choose from any one heare i will choose 12" thick wall

6) Create a 3D view from the view toolbar and save the view with the appropriate name

Ans:- in this question we need Create a 3D view from the view toolbar . here i will use already create project in Q3

Step I:- open defolt 3d view

step II:- using view cube create various view

Step III :- right click view cube and select save view with the appropriate name.

7) Navigate through the 3D model using the view cube. Orbit/pan through the model layout created

Ans:- in this question we need to Navigate through the 3D model using the view cube. here i will use already create project in Q3

Step I:- click on navigation bar we have orbit, zoom, Rewind, PAN

step II :- click on orbit we can rotate 3d view in 360 degree

Step III:- click on zoom we can zoom in and zoom out using this navigation

Step IV:- all remainig option we can use as per requirement.

8) Use the visibility settings option below to switch model to shaded, realistic, hidden lines options

Ans:- in this question we need to switch model to shaded, realistic, hidden lines options. here i will use already create project in Q3

Step I:-clik visual style at botom tolbar

step II:- here we will give wireframe, hidden line, shaded, realistic

step III:- we can switch model to shaded, realistic, hidden lines options.

9) Turn the sun path on and off to view shadings in the layout created

Ans:- in this question we need to Turn the sun path on and off to view shadings in the layout created. here i will use already create project in Q3

Step I:-clik sun path which is available at botom tolbar

step II:- we can change sun stetiing as per standerd.

10) Use the Manage toolbar to enter project settings, project name, and project issue date (choose according to your convenience).

Ans:- in this question we need to Manage project settings, project name, and project issue date using Manage toolbar. here i will use already create project in Q3

Step I:- click on project information under manage tab.

step II:- we can edit information

step III:- click ok in this way project information will be update.

11) Why do you need the Collaborate tab in Revit? How it supports modeling and its efficiency

Ans:- collaboration tab in revit the name is work sharing. thrrough work sharing uses on same loacal area neat work we can work together on same revit model thats why we need to use Collaborate tab in Revit.

Collaborate tab are help to work together, cloud sharing, work sharing, central model.

for work together multiple revit model can we link together that allowing to work together from diffierent places

for cloud sharing multiple people allowing work together in a single project without any disturbancy

for work sharing creating central model from exesting project

12)What is the Analyze toolbar used in Revit? How it is beneficial for design and modeling

Ans:-analyze tolbar can be used to structural alalysis of building

Your portfolio, next

Ship work like this
in your own course.

Talk to a career counsellor

Free 20-minute call. We'll map the right course to where you want to work.

By submitting you agree to our Terms and Privacy Policy.