Challenge

Introduction to REVIT concepts

Question 1) From the file menu, create a new project (Structural / Architectural / Construction template) and name the project appropriately

Answer:-

Step 1- Double click on Revit icon to open.

Step 2- Click on new Project

Step 3- Select for Architectural/Structural Template

Step 4- Click on ok

Step 5- Go to File menu then click on Save Button

Step 6- Give name to the File and click on save.

Question 2) Save the new project file. Close and open using icons from file toolbar

Answer:-

Step 1- Open Revit Software by double click on icons.

Step 2- Go to file menue

Step 3- Click on Open and open any provious saved file.

Step 4- Go to file menue

Step 5- Click on Close

Question 3) From the architecture/ structure toolbar familiarize with options to draw a wall. Create a rectangular layout of walls of about 40’-0” X 35’-0”

Answer:-

Step 1- Open Revit Software by double click on icons.

Step 2- Click on new Project/Select Architecture template

Step 3- Go to architecture tool bar

Step 4- Click on Wall

Step 5- Select Line

Step 6- Draw a line 40’-0’’ x 35’-00’’

Result:- Wall Drawn 40’00’’ X 35’00’’

Question 4) From the Annotate toolbar use the aligned option to add dimensions to the layout

Answer:-

Step 1- Go to Annotate toolbar

Step 2- Click on linear

Step 3- Click on object start point and end point

Result:- Dimensions added in the layout.

Question 5) Use the properties browser to switch to different wall types.

Answer:-

Step 1- Select the wall which you want to change the properties

Step-2 Go to properties

Step 3- Select the wall properties Type/size accordingly

Result:- You will see the change.

Question 6) Create a 3D view from the view toolbar and save the view with the appropriate name

Answer:-

Step 1- Go to Default 3D view, located at top of tool bar.

Step 2- Now you can see 3D view on screen.

Step 3- With the use of Cube view you can change the view of object.

Step 4- Go to View cube and select the view then right click on view cube then save with appropriate name.

Resule:- 3D View shown and it is saved with name.

Question 7) Navigate through the 3D model using the view cube. Orbit/pan through the model layout created.

Answer:-

Step 1- Select the Navigation tool bar from right side of screen, if it is not visible on screen

Step 2- Go to View then click on user interface, drop down then select Navigation bar.

Step 3- Click on navigation tool then circular tool will be open (Zoom, Orbit, Pan, Rewind

Question 8) Use the visibility settings option below to switch model to shaded, realistic, hidden lines options.

Answer:-

Step 1- Go to Bottom tool bar

Step 2- Click on visible tool bar

Step 3- You can choose (Realistic, Shaded, Hidden line & Wire Frame)

Question 9) Turn the sun path on and off to view shadings in the layout created.

Answer:-

Step 1- Go to bottom tool bar

Step 2- Go to Sun settings and change according to the location.

Step 3- after that click on sun path on button..

Step 4- You can see now sun path on.

Question 10) Use the Manage toolbar to enter project settings, project name, and project issue date (choose according to your convenience).

Answer:-

Step 1- Go to top tool bar and click on Manage.

Step 2- then click on Project Information

Step 3- After that you can fill required details

Step 4- Then click on OK.

Question 11) What is the Analyze toolbar used in Revit? How it is beneficial for design and modeling.

Answer:- It is perform structural analysis of building according to the load condition, here we can apply loads and set boundary condition to perform assigned load.

Question 12) What are the links that Revit supports to be linked to the model?

Answer:- When you link a model into a project, Revit opens the linked model and keeps it in memory. The more links a project contains, the longer it can take to open. Linked models are listed in the Revit Links branch of the Project Browser. … You can also mirror linked Revit models.

Question 13) Why do you need the Collaborate tab in Revit? How it supports modeling and its efficiency.

Answer:- It can link multiple Revit models together, allowing team members to work in context.

Your portfolio, next

Ship work like this
in your own course.

Talk to a career counsellor

Free 20-minute call. We'll map the right course to where you want to work.

By submitting you agree to our Terms and Privacy Policy.

Talk to a career counsellor

Free 20-minute call. We'll map the right course to where you want to work.

By submitting you agree to our Terms and Privacy Policy.