Challenge

3D Creation of Ceiling, Roof, Architectural plan, Structural plan, Sectional view, Elevation view and Camera specific view for a house plan using REVIT

Question 1: Based on the project saved from Week 3, proceed from the First Floor Level. Model a Ceiling from the architecture tab above the walls at the first-floor level

Answer:

Select ceiling option from the first floor level, and then drawn a boundary by line option


Now the ceiling is visible in 3D view


Question 2: Model a roof above the ceiling by selecting the footprints of the ceiling. Using the adjustment toolbars appearing on-screen adjust the roof slope to 10 degrees

Answer:

First select the boundary for roof


Then roof created


Select the roof and changed the slope to 10 degree


Question 3: Using the file saved from weeks 2 to 4, create plan views for ground floor level and first-floor level including all the walls, floors, and components. Separate them to

architecture and structural plans

a. Architecture plan must have walls, floors, and all the components placed within the building
b. Structure plan must have details of only walls, floors, and columns

Answer:

First select view option then plan view


Then edit type and click ok


Finally Ground Floor Architectural plan is visible. it contains all components in Ground floor.


Now using same view option , choose structural plan and select Ground floor.


Now ground floor Structural plan is visible.

Select first floor, now use view option , then plan view and then select floor plan


Select edit type click ok


Now First floor Architectural plan is visible.


Now use view option , choose structural plan and select first floor


Now First floor structural plan is visible.


Question 4: Using annotate toolbar add dimensions to all the walls and floors with reference to the longitudinal and transverse grids created in the project file

a. The architecture plan dimensions include details on where the components are placed within the buildings with relation to grids. Overall dimensions are sufficient for architecture plans

b. The Structure plan dimensions must include details on the position of all the walls and interior walls with reference to grids. Locate all the framing components of the building with reference to a fixed point using Structural plans

Answer:

Added the dimensions to Architectural plan


Added the dimensions to Structural plan


Questions 5: Create a sheet template from the view tab and adjust the parameters on the sheet to add appropriate views

Answer:

Use view tab option and select A1 metric then ok


Now sheet created


In property browser floor plan, Drag the Ground Floor into the sheet & Changed the sheet name.


Then Scale size changed to fit into the sheet, this is how the sheet created & adjusting the parameters.


Question 6: Using the elevation tab create the elevation views, looking at your building from East, North, South, and West

Answer: Using the Elevation tab, East west north south views are created

East view


West view

North View


South view


Question 7: Produce section cut through each room either cutting across longitudinally or in a transverse direction

Answer:

Using view tab, then Section tab to create a cross section on hall.


Now click the section view


Now same process to create a cross section view on Master Bedroom & Bedroom.


Cross section names are renamed to hall, master bedroom & bedroom.



Question 8: Classify the views, Plan Views, Section Views, and Elevation views to either Design or Documentation category using Properties browser

Answer: whatever i created, It will show on property browser.. Structural plan views, floor plan views, 3D view, Elevation views, section views etc.




Question 9: Using the sheet template produced create multiple sheets as follows

a. A 101- Ground Floor Architecture Plan
b. A 102- First Floor Architecture Plan
c. A 103- Roof Plan
d. S 101- Ground Floor Structural Plan
e. S 102- First Floor Structural Plan
f. S 103- Roof Framing Plan
g. A-201- North-South Elevations
h. A-202- East-West Elevations

Add additional sheets based on the sections created in your Revit file

Answer:

All the sheets are created..








Question 10: Create a camera-specific view or a 3D view in each room ( living, dining, bedroom). Based on the views create a new set of sheets starting A-501 (you can add as many sheets after, 502, 503.. n)to place the 3D view images. Produce the sheets as a part of project drafting.

Answer:

Using view tab, then 3D view(camera option). Creates the camera view.


Then the 3D view is visible, it was changed into realistic. and then renamed as Master Bedroom.


Same like, Hall view 1 created.


Hall view 2 created.


Kitchen view created.


Dining hall view created.


Bedroom view created.


Toilet 2


Toilet 1


Now, the sheet created and renamed it as A-501 Master Bedroom.


Master bedroom dragged into the sheet. and then changed the crop size using scale under the crop size region.


Now scale was changed and the view is fit into the sheet.


Same like, bedroom sheet was created.


Hall view 1 sheet was created.


Your portfolio, next

Ship work like this
in your own course.

Talk to a career counsellor

Free 20-minute call. We'll map the right course to where you want to work.

By submitting you agree to our Terms and Privacy Policy.